19.03.20

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій


Про подальші дії із запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, говорили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося 16 березня в облдержадміністрації.

Засідання проходило в режимі відеоселектору, у ньому взяли участь керівники міст, районів та об’єднаних територіальних громад.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак поінформував присутніх про заходи, які були вжиті для запобігання поширенню коронавірусу в області. За його словами, зараз в області не зафіксовано випадків захворювання на коронавірус COVID-19.

На засіданні голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов ухвалив рішення про створення оперативного штабу, який працюватиме цілодобово і швидко вирішуватиме всі питання із запобігання поширенню коронавірусу.

З метою запобігання поширенню коронавірусу на Полтавщині на засіданні було ухвалено рішення заборонити на території області:

З 17 березня по 3 квітня 2020 року приймати відвідувачів закладам культури, ТРЦ, спортивним закладам, ресторанам, кафе, фітнес-центрам та іншим закладам харчування, розваг і послуг.
З 18 березня по 3 квітня 2020 року регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Перевезення більше 10 пасажирів одночасно в тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. При цьому АТ „Укрзалізниця” дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку.
З 17 березня по 3 квітня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Крім того, районним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування доручили забезпечити безперебійну роботу продуктових магазинів, магазинів побутових товарів, аптек, АЗС, банківських установ, страхових компаній, а також усіх підприємств критичної інфраструктури державної та комунальної власності та вантажного транспорту.

В області тимчасово припинять планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. Крім того, максимально підготують та перепрофілюють медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах.
Джерело: http://uns.adm-pl.gov.ua/?p=1275.

Немає коментарів:

Дописати коментар