10.09.15

Участь у регіональному круглому столі "Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо законопроекту "Про публічні консультації"


Члени колегії Громадської ради при Полтавській обласній раді Любич Андрій, Плужник Юлія та Цись Станіслав 09.09.2015-го року взяли участь у регіональному круглому столі "Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо законопроекту "Про публічні консультації", проведеному ОБСЄ у партнерстві з Секретаріатом КМУ за сприяння Міністерства юстиції України. Законодавча база участі громадськості включає Закон України "Про доступ до публічної інформації", Закон України "Про звернення громадян" та Постанову КМУ № 996.

Під час заходу активісти Громадської ради при Полтавській обласній раді передали Окші Наталії Вікторівні, заступнику директора, зав. відділу комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, звернення колегії Громадської ради при Полтавській обласній раді № 76 від 25.08.2015-го року до суб'єктів права законодавчої ініціативи для реєстрації Секретаріатом КМУ. Звернення містить пропозиції змін до статей 29, 64, 66 Бюджетного кодексу України щодо прирівняння нафти та газу до інших загальнодержавних корисних копалин у частині відносин між Державним бюджетом та бюджетами суб'єктів третього рівня адміністративно-територіального устрою. Також передано пропозиції щодо зміни до статті 71 Бюджетного кодексу України щодо зарахування зазначених частин ренти від видобутку цих корисних копалин до бюджетів розвитку міст Києва, Севастополя та обласних бюджетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар