21.09.15

Відкрито кримінальне провадження щодо незаконних дій посадових осіб установи обласного рівня

У процесі моніторингу виконання Комплексної програми розвитку малого підприємництва у Полтавській області за 2013-2014 роки Громадська рада при Полтавській обласній раді повідомляє, що Слідчим відділом ПМУ УМВС України в Полтавській області відкрито кримінальне провадження щодо незаконних дій посадових осіб Полтавського регіонального фонду підтримки підприємництва (ПРФПП). 


ПРФПП було засновано рішенням XVII сесії Полтавської облради 6-го скликання від 17.07.2013р. Засновниками є Полтавська обласна рада, яку на той час очолював член Партії регіонів Іван Момот та Полтавська облдержадміністрація під керівництвом тодішнього очільника обласної Партії регіонів Олександра Удовіченка.

В 2013 році на рахунки ПРФПП було незаконно перераховано 1 мільйон 731 тисяча 800 гривень бюджетних коштів. Дані фінансові операції пов’язують з діяльністю директору фонду Оленою Винокуровою, яка очолила фонд за часів режиму Януковича та вважалася ставлеником «регіоналів». Після Революції гідності О.Винокурова продовжує керувати фондом, спираючись на підтримку в.о. голови Департаменту економрозвитку Полтавської ОДА Д.Орлова. Суть рейдерської схеми полягала у створенні «клона» установи, що займалася підтримкою малого підприємництва в регіоні. Саме на рахунки цього «клона», яким є ПРФПП, з порушенням Закону були перераховані кошти. Не дивлячись на зазначені факти, фонд до сьогоднішнього часу залишається одним із виконавців обласної програми розвитку малого підприємництва, а на його рахунки продовжують надходити бюджетні кошти. 

Дії посадових осіб фонду можуть містити ознаки злочинів, передбачені Кримінальним кодексом України. Тож станом на сьогодні триває досудове розслідування по справі.

1 коментар:

  1. Вже рік праці...Постанови..Звернення.. Владні стуктури як завжди і громада міста - відокремлені.. Теплі місця під охороною псевдопатріотів.. Де наш Автомайдан, де цілоспрямована Свобода..десь поряд, а де ..Ганебний Мамаюра знов витирае своі грязні панчохи об надіі що до хоч якихось змін.. Чія ти Г.Р..

    ВідповістиВидалити