05.06.15

ЗУПИНИТИ ПРОФАНАЦІЮ І ПОЧАТИ СПРАВЖНІ РЕФОРМИ!

На пленарному засідання 3.06.2015 двадцять дев'ятої позачергової сесії Полтавської обласної ради розглядали питання про схвалення перспективного плану формування територій громад Полтавської області.

На протязі восьмигодинного робочого дня в ході обговорення із представниками місцевих громад депутатами Полтавської обласної раді більшістю голосів - прийнято рішення направити на доопрацювання перспективний план по створенню 76 об'єднаних громад в області. Варто зазначити, що в першому варіанті пропонувалось 56 об'єднаних громад, але таке число не є вичерпним і остаточним? 

Чиновникам департаменту економічного розвитку Полтавської ОДА потрібно розуміти про свою відповідальність, адже доповідати з даного питання мав директор департаменту Дмитро Орлов. Але він чомусь не вийшов до трибуни, поступившись місцем депутату облради, представнику «Офісу реформ» Ірині Балибіній, яка була змушена відбиватися за всі промахи розробників перспективного плану. 

Хто відповість за марнотратство робочого часу та бездіяльність чиновників департаменту економрозвитку у період економічної кризи та воєнної ситуації в країні? Адже мова йде про підготовку значущого документа - перспективного плану формування територіальних громад Полтавської області, який чомусь було презентовано у вигляді сирої «заготовки».

Тому Полтавська обласна рада прийняла рішення відправити план на доопрацювання. На самій сесії було чути обурення, висловлювались думки про відсутність інформаційного супроводу і прозорості роботи в підготовці вищезазначеного перспективного плану, відсутність узгодження позицій усіх зацікавлених сторін з урахуванням задекларованих принципів субсидіарності та децентралізації. 

На жаль, ігнорування інтересів громадськості стало головною рисою роботи Департаменту економрозвитку Полтавської ОДА. Нічого не змінилося і цього разу. Громадська рада при Полтавській обласній раді проводить постійний моніторинг діяльності обласної влади щодо впровадження реформ.

Щоб досягнути позитивних результатів, необхідно зупинити профанацію реформ, підготувавши якісний перспективний план формування територій громад Полтавської області. Можливо це буде зроблено, якщо керівництву облдержадміністрації вдасться вивести роботу профільного департаменту на професіональний рівень.

Секретаріат 
Громадської ради при Полтавській обласній раді 
04.06.2015

Немає коментарів:

Дописати коментар