13.05.15

ДОПОМОГА «Полтавської громади» БІЙЦЯМ ЗСУ В ЗОНІ АТО


Громадська Спілка « Ліга ГО м. Полтави «Полтавська громада» є об’єднанням громадських організацій і громадян м. Полтави та Полтавської області, які хочуть активно брати участь у побудові громадянського суспільства в нашій країні.

Створена у лютому 2013 року Ліга проводила активну правозахисну діяльність. З початку воєнних дій на сході України головним напрямком діяльності «Полтавської громади» стала допомога Збройним Силам України, добровольчим батальйонам, територіальним збройним формуванням, які захищають суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Української держави від проросійських сепаратистів та армійських частин Російської Федерації.


Оскільки наші земляки – полтавці служать в різних військових частинах ЗСУ, ГО «Полтавська громада» зав’язала контакти з багатьма підрозділами нашої армії. Починаючи з травня 2014 року «Полтавська громада» регулярно надсилає нашим бійцям на фронт допомогу одягом, взуттям, продуктами харчування, медикаментами, військовим спорядженням – це бронежилети, каски, біноклі, пристрої нічного бачення, наколінники і налокотники, тактичні перчатки, електрогенератори, акумулятори, ремонтний інструмент, бензопили, пічки – буржуйки, ліхтарики, колеса для автомобілів і покришки для них, радіатори, бензонасоси і багато іншого. Волонтери передають листи і малюнки, сувеніри і подарунки від полтавців.

Ця допомога стала можливою завдяки великим організаційним зусиллям членів ГС «Полтавська громада» - Н. Костіної, Т. Олійник, З. Воронянської, О. Волчкової, Н. Кирпотіної, Л. Марченко, Л. Яловець, І. Іванової, С. Довгополової, О. Кабушко та дружній підтримці їх зусиль свідомими українцями – громадянами Полтави і області. 

За активну волонтерську роботу одного із членів ГС «Полтавська громада» Ірину Каптур було нагороджено відзнакою «За заслуги перед Збройними Силами України» Головнокомандувачем Збройних Сил України.



До співпраці і допомоги Українській армії, яка захищає нас від жор-стокого і підступного ворога, залучені широкі кола полтавської громадськості: заклади культури, освіти і медицини, державні і приватні підприємства, школярі, студенти, пенсіонери, вчителі й лікарі. Це Державна обласна філармонія, Міський будинок культури, КП «Водоканал», ТОВ «ДІ – СТАР», міська лікарня №4, ПТУ №№ 9; 21; 23; ПОІПОПП, обласний тубдис-пансер, ПП «Полтавські страви», кафедра післядипломної освіти лікарів – ортодонтів при УМСА. Складно навіть всіх перелічити, хто надає допомогу. Весь український народ піднявся на захист своєї Вітчизни, коли наша армія виявилася небоєздатною, розкраденою і здеморалізованою. Завдяки народній підтримці українська армія вистояла у найскладніший для неї час – у перші місяці війни.

Волонтерська робота і надалі є одним із головних напрямів діяльності ГО «Полтавська громада»: 
  • це допомога у пошуках і визволенні наших бійців із російського полону;
  • допомога у пошуку загиблих бійців – полтавців і доправлення їх тіл додому;
  • опікування пораненими, які перебувають на лікуванні в Полтавському шпиталі;
  • допомога бійцям в оформленні на лікування в центрах реабілітації;
  • юридична підтримка учасників АТО і членів їх родин в реалізації наданих їм Державою прав і пільг;
  • виїзд на фронт за численними проханнями бійців полтавських лікарів – стоматологів і надання медичної стоматологічної допомоги прямо на першій лінії оборони. Полтавські лікарі - Ірина Каптур, Наталія Лупаца, Володимир Веретільник, Василь Помаз та медсестри Тетяна Людмирська та Яна Борсюкова за активної підтримки головного лікаря міської лікарні №4 Л. Куроєдова, який допоміг з стоматологічним приладдям, автомобілем і заправив його за свій кошт, зробили це першими в Україні; 
  • виготовлення засобів маскування: плетіння, фарбування маскувальних сіток для військової техніки, пошиття маскувальних костюмів для бійців;
  • виготовлення овочевих салатів для запобіганню авітамінозу;
  • доставка питної води, яка є дефіцитом в зоні АТО;
  • ремонт старих та пошкоджених на фронті автомобілів, БТР-ів і пересилка їх на фронт, виготовлення триног для кулеметів;
  • зустрічі з нашими бійцями, які під час ротації приїжджають до Полтави. Такі зустрічі відбулись в ГО «Полтавська громада» з бійцями 22-ї; 30-ї; 40-ї; 24-ї; 43-ї; 42-ї; 80-ї; 92-ї;93-ї; 95-ї; 128-ї бригад ЗСУ, полку «Азов», батальйонів ОУН, «Дніпро», «Одеський штурм», «Золоті ворота», «Полтава».



Долучились до волонтерської роботи разом з ГС «Полтавська громада» дитячо-юнацький танцювально – спортивний центр «Ліон-Данс» під керівництвом Олега Шика. Як говориться в повідомленні клубу «Ліон»: 

« 3 травня в м. Полтава відбулися II-і Всеукраїнські Благодійні змагання з танцювального спорту «Слава Україні!», у яких взяли участь танцювальні колективи 10 регіонів країни, зокрема Полтавщини, Харківщини, Дніпропетровщини, Житомирщини, Сумщини, Миколаївщини, Запоріжжя та міст Києва, Донецька, Одеси . 

Благодійний турнір відбувся за підтримки президента Всеукраїнської Федерації Танцювального Спорту України Андрія Паші та ініціативи президента Полтавського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту, президента дитячо-юнацького танцювального спортивного центру «Ліон-Данс», володаря Кубку Світу (версія IDU – 2005), семикратного чемпіона України Олега Шика та представниці батьківського комітету вищезгаданого танцювального клубу Ірини Рідної.


Учасникам і глядачам змагань вдалося зібрати 13831 грн. Подяка за підтримку УМВС Полтавської області майору міліції Володимиру Пасічко, який відвідав змагання та проконтролював підрахунок коштів, які організатори заходу витратять на потреби захисників Вітчизни у зоні АТО. Це – основна мета, яку задекларували організатори благодійної акції.


Друга не менш значуща мета подібних акцій, на переконання Олега Шика, полягає у залученні до доброчинності якомога більше людей, а також у вихованні в дітей почуття патріотизму та відданості Батьківщині. Девізом змагань є: «Допомагаємо Армії тим, що вміємо робити найкраще!» 

У пілотному заході взяли участь 300 спортсменів і близько сотні глядачів. Сподіваємось, що іншого разу благодійну місію танцювального турніру підтримає більша кількість учасників і нам удасться збільшити загальну суму благодійних коштів, призначених для задоволення матеріально-побутових потреб військових, котрі несуть службу в зоні АТО».

ГО «Полтавська громада» підтримує тісний діловий зв’ язок з іншими волонтерськими і громадськими організаціями областей і міст України, з українською діаспорою. Скоординованість наших дій робить нашу допомогу більш дієвою.

Долучившись до нашої роботи, кожен громадянин України, кожен патріот сприяє захисту нашої Батьківщини, нашій Перемозі.

ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ – ПОЛТАВЦІ!

Війна за нашу Державу, за нашу свободу триває! 
Нашій армії потрібна наша допомога – і матеріальна, і моральна. 
Наші хлопці віддають своє здоров’я і життя в цій війні за нас з вами, за майбутнє наших дітей. Не сидімо ж склавши руки! До праці!
Гуртуємося навколо волонтерських організацій, підтримуємо їх!

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО ГО «Полтавська громада»!

Потрібні автослюсарі для ремонту автомобілів, ковалі робити скоби, юристи, помічники для плетіння сіток, просто небайдужі люди, які хочуть допомагати Україні.
Тільки спільними, скоординованими зусиллями, допомогою українській армії, контролем дій української влади на місцях ми виборемо справжню ПЕРЕМОГУ! 

Координаційна рада ЛГО «Полтавська громада»
каб. № 118, вул. Жовтнева, 45

Немає коментарів:

Дописати коментар