13.05.15

Звернення до двадцять восьмої сесії обласної ради шостого скликання

28.04.2015 почало свою роботу перше пленарне засідання двадцять восьмої сесії Полтавської обласної ради шостого скликання, почало і швидко закінчело. Депутати обласної ради спромоглися розглянути тільки перший десяток питань, винесених на розгляд сесії. Питання тарифів та ПЕК не були розглянуті. Громадська рада не отримала часу для виступу. Не маючи впевненості в можливості донести своє бачення по гострих питаннях і на другому пленарному засіданні двадцять восьмої сесії Полтавської обласної ради, ми розміщуємо своє ЗВЕРНЕННЯ на сайті, щоб ознайомити з ним Полтавців і депутатів облради 

Звернення до двадцять восьмої сесії обласної ради шостого скликання



Доповнюємо це  ЗВЕРНЕННЯ  наступною інформацією:
Нещодавно створена спеціальна Робоча група з обґрунтованості підвищення цін на енергоносії та комунальні послуги, до  складу якої увійшли народні депутати, представники урядових структур, громадських організацій, підготувала узгоджений звіт. Групу створили в квітні на базі парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Її очолює заступник голови вищезгаданого Комітету Альона Бабак, до складу входять екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко та екс-прем’єр Юлія Тимошенко.
За їх напрацюваннями собівартість газу власного видобутку становить 510 грн.,з урахуванням рентної плати 1080 грн. за 1000 м.куб. і увага транспортування коштує 746,5 грн. ганьба...
На реальних розрахунках було доведено, що ринковий тариф на газ для споживача має становити 3505 грн за тисячу кубометрів, а не 7188 грн.


Також, тарифи на тепло треба реально зменшити вдвічі.


Увага, висновки фахівців що 3,5 тис. гривень в тарифі на газ - це витрати на НАК «Нафтогаз України», який «треба було розформувати багато років тому».


Спеціальна Робоча група з обґрунтованості підвищення цін на енергоносії довела, що в разі зменшення тарифів відпаде потреба в субсидіях: «Субсидії тоді не будуть потрібні. Те, що буде зменшено тариф, буде набагато суттєвішим, ніж ті субсидії, які нам зараз начисляють».


На думку Тимошенко,  шокова терапія не призведе до зростання економіки, до збалансування бюджету, «не призведе ні до чого, крім стагнації».
 
«Ми сьогодні маємо понад 25% падіння економіки в Україні – це наслідок цієї шокової терапії, а вірніше – це шок без терапії», - сказала вона,і наголосила на необхідності застосування принципово іншої політики.
 
«Ця політика має базуватися на декількох ключових речах: перше - докорінна руйнація монополій, які сьогодні практично нищать наше життя, друге - необхідно проіндексувати пенсії, і треба підвищити рівень життя людей», - зазначила  Тимошенко.
 
Вона також сказала, що найближчим часом Рада коаліції має обговори питання ключової зміни економічної стратегії, яка зараз є для країни шоком без терапії.
 
Тимошенко також представила висновки звіту Віденського інституту міжнародних економічних досліджень (WIIW) щодо шокової терапії, яка сьогодні застосовується до всієї економічної системи України.


Безумовно, всі хто став на захист інтересів держави і населення, повинні згуртувати свої зусилля . Громадський контроль повинен  забезпечити народ адже, опинившись на межі виживання, в нього немає іншого вибору!

Немає коментарів:

Дописати коментар