13.03.15

Наша спільна мета – ПЕРЕМОГА!


11 березня в Полтаві відбулася зустріч громадськості міста з бійцями добровольчого батальйону Організації Українських Націоналістів та заступником комбата поетом Борисом Гуменюком.

Командир батальйону Микола Коханівський перебуває на лікуванні після поранення, тому полтавці з ним зустрітись не змогли.

Створений у серпні 2014-го батальйон постійно воює в с. Пісках під Донецьком. Його бійці пішли захищати Батьківщину не за викликом військкомату, а за покликом серця. Це люди гострого розуму, великої душі, сталевої волі. Невипадково вороги прозвали їх «кіборґами».

На зустріч із бійцями-націоналістами прийшли полтавці, які дійсно вболівають за Вкраїнську державу — волонтери ГС ЛГО «Полтавська громада», члени патріотичних громадських організацій і партій, окремі представники інтелігенції, підприємців і студентства нашого міста. У невимушеному спілкуванні вони отримали правдиву інформацію про події в зоні АТО, почули відверті відповіді на свої численні запитання, послухали поезії лауреата літературної премії ім. В. Свідзінського (2014 р.) Бориса Гуменюка у виконанні автора, придбали за бажанням збірки його поезій. На заході крім Гімну України та підбірки стрілецьких пісень уперше в Полтаві прозвучав Гімн Українських Націоналістів, створений далекого 1932 р. Війна на Сході України оживила традиції Української Повстанської Армії.

Учасники заходу визнали, що такі зустрічі з нашими військовиками потрібні і полтавцям, і бійцям, бо дають змогу громадянам сформувати правдиве уявлення про обстановку на фронті, а бійцям — відчути підтримку свого народу.

Зустріч підтвердила правоту й актуальність сказаних ще сто років тому слів Миколи Міхновського: «Головна причина нещастя нашої нації — брак націоналізму серед широкого загалу її».

«Полтавська громада», Полтавська ОУН, Громадська рада при Полтавській облраді сподівається, що зустріч громадськості з бійцями батальйону ОУН започаткує традицію таких зустрічей з бійцями інших військових підрозділів, де служать наші земляки.

Український народ, полтавці люблять нашу армію, поважають її вояків, вірять у них як своїх захисників, з усіх сил підтримували та підтримуватимуть наше військо. В цій єдності вкраїнського війська з українським народом — запорука нашої перемоги. Україна переможе!

Літній чоловік став на коліна мереж воїнами батальйону ОУН, дякуючи їм за те,
 що навіть без підтримки держави, без жодних соціальних гарантій
для себе вони самовіддано захищають нашу Вітчизну. 

Воістину, Український націоналізм – це найвищий прояв патріотизму!




Немає коментарів:

Дописати коментар