26.06.14

Заява Громадської ради при Полтавській обласній раді

25 червня 2014 року в ряді засобів масової інформації Полтавщини була опублікована стаття Аналітичного центру розвитку громадянського суспільства. У статті звинувачують координатора Громадської ради при Полтавській облраді Ніну Кузьменко у вчиненні незаконних дій підчас проведення Полтавською ОДА конкурсу для громадських організацій. 

Експертна група Громадської ради при Полтавській обласній раді уважно вивчила суть звинувачень, отримала від відділу у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА відповідні матеріали та заслухала пояснення самої Ніни Кузьменко та прийшла до висновку про безпідставність та необґрунтованість звинувачень координатора Громадської ради у корупції, виходячи з наступного:

1. Ніну Кузьменко було включено до журі конкурсу як представника від громади. Вона не обіймає посад в Полтавській ОДА, не має статусу державного службовця, а тому до її дій в принципі не може застосовуватись поняття «корупції».

2. Конкурсні пропозиції обирались членами журі із числа присутніх, яких було 14, а також за присутності та під контролем представників громадськості, яких було 7. Колегіальний характер прийняття рішень обмежує вплив одного члена журі на загальні оцінки лише персональним голосуванням. Підробити загальні оцінки практично неможливо, адже кожен член журі заповнює персональну оціночну відомість.

3. Згідно реєстру громадських об’єднань Ніна Кузьменко та її родичі не входять до засновників або керівних органів ГО «Твій світ», що виграло конкурс.

Раніше Ніна Кузьменко уже заявляла про тиск на неї з боку голови Полтавської ОДА Віктора Бугайчука, який висував їй умову звільнити місце координатора Громадської ради. Вважаємо, що безпідставні обвинувачення на адресу Ніни Кузьменко є частиною кампанії з дискредитації Громадської ради,адже вона не раз займала принципову позицію по «газовим» та економічним питанням. Наша позиція часто не збігалася з думкою голови Полтавської ОДА, що неодноразово виступав за «роздачу» дозволів на розробку газоносних родовищ компаніям із сумнівними власниками.

Громадська рада при Полтавській обласній раді висловлює свою підтримку Ніні Кузьменко та буде вимагати відставки тих чиновників та інших осіб, які займають деструктивну громадську позицію та які прямо чи опосередковано втручаються у функціонування нашого дорадчо-консультативного органу.

Немає коментарів:

Дописати коментар