06.05.18

Громадський контроль в дії. Хто понесе відповідальність про екологічний злочин про джерела забруднення, природного середовища в с.Сенчі Лохвицького району Полтавської області !


11квітня 2018 року ініціативна група представників Громадської ради при Полтавській обласній раді, ДонченкоТ.Г. та  Булава А.В. по запрошенню представників місцевої громади с. Сенчі  Лохвицького р-ну, прийняла участь у роботі  виїзної депутатській комісії з питань екології та раціонального природокористування.   Це засідання було викликано надзвичайною ситуацією, яка виникла в селі яке трапилось 15 березня цього року в с. Сенча було скоєно екологічний злочин, забруднення природного середовища, майже 200 кубів бурового розчину було вилито по ярах і лісових насадженнях майже поряд з будинками  і огородами  мешканців. 




  Місцева поліція відповідним чином не відреагувала, по факту звернення, щодо екологічного забруднення  також про джерела забруднення.
Тільки після зустрічі представника Громадської ради ДонченкоТ.Г. разом із  громадськостю с.Сенчі Лохвицького р-ну з заступником прокурора області Савенко О.А. 29.03. провадження по факту екологічного злочину було зареєстроване за  ст.239 ч.1 ККУ.
Але станом на 11 квітня 2018року аналіз відібраної речовини з міст виливу розчинів зроблений ще не був. Відповідно направлено запит до обласної прокуратури про стан розслідування по провадженню по факту екологічного злочину в с.Сенча Лохвицького р-ну.
  Треба зазначити що Державна  екологічна  інспекція в Полтавській області і її керівник  Вадим Осипенко також  не звернула увагу  на звернення громадськості с. Сенча стосовно  вищезазначеного екологічного злочину, на місце події екологічна  інспекція не виїжджала.
Громадська рада  при облраді  разом з громадськостю  с.Сенчі  і інших  громад територій  видобутку вуглеводнів  постійно звертається  до всіх уповноважених органів та уповноважених осіб стосовно  оцінки впливу на довкілля не тільки на стадії проектних робіт ,а і після їх виконання. 
АЛЕ  видобуваючи компанії за для здешевлення виробництва не дотримуються  технологічних норм в частині утилізації відходів видобутку вуглеводнів,чим наносять непоправну шкоду екології  і  відповідно здоров’ю людей, які живуть  на цих територіях.
Громадська  рада при облраді готує  звернення до депутатської комісії  з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення  з  пропозицією негайно ініціювати  апаратний  медичний  огляд  населення с. Сенча, задля отримання місцевими мешканцями с.Сенча відшкодування за нанесення шкоди і реальної загрози  їх здоров’ю при проведенні робіт по видобутку вуглеводнів.

Ніна Кузьменко Співкоординатор Громадської ради при Полтавській обласній раді .


Немає коментарів:

Дописати коментар