05.02.18

ЗУСТРІЧ МОЛОДІ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ ПРО НОВІ ІНСТРУМЕНТИ Е-ДЕМОКРАТІЇ, ЯК ЕЛЕКТРОННА ПЕТИЦІЯ.

Вперше у форматі дискусії відбулась зустріч зі студентською молоддю та молодих підприємців у п’ятницю, 2 лютого 2018 року у Полтавській обласній раді, яке вів заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко, яка розпочалась з дискусійного блоку на тему: «Нові інструменти е-демократії, електронні петиції, щодо можливостей взаємодії влади та громадян» із представниками студентської молоді «Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту Економіки і права, молодих  підприємців  Полтавщини.
Модератор  заходу  Софія Якименко , координатор проектів , заступник голови ГО «Спілка Жінок Полтавщини», презентувала проект  «Творці майбутнього», який залучає учасників до вирішення  молодіжних проблем в місцевих громадах та розробки проектів соціальної дії, знайомить зі станом. молодіжної політики в Україні та підвищує мобільність молоді в межах країни Отже, три роки розвивається проект і молодь Полтавщини долучається до заходів та розробки проектів соціальної дії, також разом «створюють вітер змін» (як закликає слоган мережі). 

За цей період проведено понад п’ятнадцять дискусійних зустрічей із молоддю, а саме студентами технікумів та учнями професійних училищ в Решетилівському, Пирятинському, Кременчуцькому, Хорольському районах також проведено низку семінарів - дискусій «Е-декларування», «Реформа державних закупівель Prozorro в рамках проекту «Просування реформ в регіонах» в рамках проекту «Просування молодіжного активізму в Центральній Україні» із залученням провідних експертів вищезазначеної тематики.
Під час дискусії заступник голови Полтавської облради Анатолій Ханко поділився досвідом роботи в Полтавській обласній раді  щодо впровадження електронного самоврядування, що покращує взаємодію влади та громадян. Листування залишається методом звернення до обласної влади, але нові інструменти е-демократії стають дедалі дієвішими.
Водночас присутні зазначили, що така форму звернення громадян, як електронна петиція допомагає виставити часові рамки для прийняття рішення владою. Вміння бути вдячним за підтримку і цінування допомоги кожного – створює партнерські стосунки на майбутнє. Цей процес допомагає зібрати інформацію, систематизувати її та визначити проблему. Завдяки петиціям можливо порушувати важливі питання, вимагати вирішення певної проблеми.

Немає коментарів:

Дописати коментар