24.08.16

На виконання пункту 1.3.1 Напрямів діяльності та заходів Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2018 роки Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації було оголошено конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2016 році.
Проекти (програми, заходи) для участі у конкурсі могли подати інститути громадянського суспільства, які є юридичними особами, зареєстрованими в установленому порядку не пізніше, ніж за два роки до оголошення конкурсу.  Проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію таких цілей та пріоритетних завдань:
1. Утвердження патріотизму, духовності, моральності, загальнолюдських цінностей.
2. Формування національної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне та поваги до державної символіки.
3. Електронне урядування.
4. Підтримка реформ на регіональному рівні.
5. Підвищення рівня громадянської активності членів територіальних громад, забезпечення їх участі у державотворчих процесах.
6. Роз’яснення чинного законодавства щодо декомунізації.
З детальною інформацією про конкурс можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА:http://publicpolinfo.gov.ua у розділі «Конкурси, оголошення» (http://www.publicpolinfo.gov.ua/konkursi_ogoloshennya/).
Для зацікавлених громадських об'єднань наводжу деякі інші нормативно-правові акти: 
1) Постанова Кабінету Міністрів України від 02.03.2011 № 176 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів" (не поширюється на місцеві органи виконавчої влади), 
2) 
Постанова Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 174 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки молодіжних і дитячих громадських організацій на виконання загальнодержавних програм і проведення заходів стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї(не поширюється на місцеві органи виконавчої влади),
3) 
Постанова Кабінету Міністрів України від 27.04.2011 № 450 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки творчих спілок у сфері засобів масової інформації",
4) 
Наказ від 01.11.2000 № 2111 "Про затвердження Положення про порядок реалізації програм та проведення заходів з питань дітей, молоді, жінок та сім'ї".
Бажаю успіху громадським об'єднанням! 
Любич Андрій, секретар Громадської ради при Полтавській обласній раді VII-го скликання. 

Немає коментарів:

Дописати коментар