11.07.14

Більше 40 організацій Громадської ради звернулися із заявою до голови Полтавської облради

Шановний Петро Васильовичу!

28 червня 2014 року в Інтернет-виданні Vpoltave.info було оприлюднено звернення однієї громадської організації до голови Полтавської обласної ради Петра Ворони про «ситуацію» навколо Громадської ради при Полтавській обласній раді(надалі – Громадська рада ). Зокрема, у зверненні розповідалося про нібито численні порушення при проведенні зборів громадської ради, підписанти висловлювали невдоволення своїм непотраплянням до складу Громадської ради, а також звинуватили її координатора Ніну Кузьменко у вчиненні незаконних дій.
Звертаємо Вашу увагу, що обставини, викладені в заяві, не відповідають дійсності.19 червня 2014 року в зеленому залі ОДА відбулися збори Громадської ради,  туди міг потрапити кожен охочий. Для членів Громадської ради була передбачена процедура реєстрації. Усі присутні члени ГР були належним чином зареєстровані та отримали мандати для голосування. На зборах до складу Громадської ради було прийнято більше 40 громадських організацій. Інші організації або не мали належним чином оформлених документів, або не набрали достатньої кількості голосів на зборах.

Однак, окремі «громадські діячі» намагалися  зірвати сам процес реєстрації членів і проведення зборів, вчиняли штовханину, викрикували образливі вислови, бігали по залу та перекрикували виступаючих. Завдяки твердій і неупередженій позиції членів Громадської ради зірвати проведення зборів не вдалося. Про перешкоджання діяльності Громадської ради складений відповідний акт та направлено звернення у компетентні органи.

Стосовно звинувачення координатора ГР Ніни Кузьменко у вчиненні незаконних дій. Робоча група Громадської ради досліджувала ці звинувачення раніше та прийшла до висновку у їх безпідставності. За наслідками розгляду обставин була прийнята відповідна заява (http://grom-obl-rada.blogspot.com/2014/06/blog-post_5462.html). Також засоби масової інформації поширили офіційне спростування від Ніни Кузьменко (Інтернет-видання «Полтавщина»: http://www.poltava.pl.ua/news/28719/; Видання «Коло»: http://kolo.poltava.ua/gromada-i-vlada/koordinator-gromadskoyi-radi-pri-poltavskii-oblradi-vidkinula-zvinuvachennya-v-koruptsiyi-21367.html). Тож станом на сьогодні підстав для звинувачень координатора Громадської ради немає.

Звертаємо увагу на неприйнятну, «жаргонну» і образливу лексику, з якою було написано згадане звернення від 28 червня 2014 року. «Суд Лінча», «дві аферистки», «смачно і з задоволенням», «обсмоктуючи кісточки» та інші. Дивує, що такий лист (з численними граматичними помилками) окрім більшості невідомих широку загалу діячів підписала журналіст Людмила Кучеренко. Решта людей, що підписали звернення від 28.06.2014р., просто стали жертвами маніпуляцій.  Скаржниками порушено право  на повагу до честі та гідності і  ділової репутації  членів Громадської  ради. Відповідно до ст. ст. 21, 28 Конституції України усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах; кожен має право на повагу до його гідності. Активісти подали скаргу в перекрученому вигляді, скарга відверто агресивна  та   має деструктивний  характер, замість виваженої і конструктивної роботи  в  той час коли держава в стані необявленної війни окремі особи   своєю негідною поведінкою дискредитують роботу Громадської ради .

За три місяці від заснування Громадська рада при Полтавській обласній раді показала високу ефективність своєї роботи. Члени Громадської ради, витрачаючи свій власний час і зусилля, не отримуючи за це ні копійки грошей, провадять громадський моніторинг бюджетних програм Полтавської області. Завдяки роботі Громадської ради налагоджується той двосторонній звязок між владою і народом, між депутатами і виборцями. Спільна робота на депутатських комісіях, підчас сесій сприяла у  формуванні об’єктивної  громадської  думки.

Закликаємо Вас, Петро Васильовичу, продовжувати цей позитивний досвід та разом  працювати на розбудову громадянського суспільства на Полтавщині.

Немає коментарів:

Дописати коментар