14.03.14

Відбулося перше організаційне засідання Громадської ради при обласній раді

14 березня під головуванням першого заступника голови обласної ради Володимира Марченка відбулося організаційне засідання Громадської ради при обласній раді, створеної на виконання рішення двадцять першої позачергової сесії обласної ради «Про забезпечення реалізації ініціатив громадськості».
Про бажання долучитися до вирішення актуальних питань життєдіяльності територіальних громад області та взяти участь у роботі новоствореної Громадської ради при обласній раді заявили керівники понад 50 громадських організацій Полтавщини.
Як зазначив на початку засідання Володимир Марченко, спільним завданням обласної ради та громадськості є створення дієвого, відкритого, демократичного органу, який виконуватиме дорадчі функції та допомагатиме депутатам у їхній роботі.
Про організаційно-правові засади роботи органів місцевого самоврядування та громадських організацій учасників зібрання доповіла начальник Головного управління юстиції в області Тетяна Колотілова.
Володимир Марченко розповів про структуру обласної ради, роботу постійних комісій, пленарні засідання сесій, повноваження вищого представницького органу області.
Очільники громадських організацій були також поінформовані про першочергові завдання щодо легалізації Громадської ради при обласній раді. У свою чергу, вони висловили ряд пропозицій, які стосувалися координації дій новоствореного органу з Громадською радою при облдержадміністрації, підготовки презентації проекту реформування органів місцевого самоврядування, громадського моніторингу сесійних питань та ін.
На пропозицію Володимира Марченко було сформовано ініціативну групу з розробки проекту Положення про Громадську раду при обласній раді та групу, яка візьме участь у підготовці презентації проекту реформування органів місцевого самоврядування.


Немає коментарів:

Дописати коментар