06.10.16

У селищі Сенча Лохвицького району відбулось громадське обговорення проблем розвитку


Члени комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр Громадської ради при Полтавській обласній раді VII-го скликання Василенко Олександр, Донченко Тетяна, Квіта Павло та Любич Андрій 05 жовтня 2016-го року взяли участь у громадському обговоренні проблем розвитку селища Сенча Лохвицького району.


Голова Полтавської обласної державної адміністрації видав два розпорядження: 
1) від 27.07.2016 № 334"Про екологічні проблеми області"... 11. Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації (Іщенко І.С.), Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Штефан В.Г.), Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації (Піддубний І.А.), Департаменту фінансів облдержадміністрації (Кропивка П.А.), Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації (Лисак В.П.), управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Рева Е.В.), управлінню інфраструктури та туризму облдержадміністрації (Оніщук Л.М.) та рекомендувати Державній екологічній інспекції у Полтавській області (Бучнєва В.А.), Головному управлінню Держсанепідслужби України у Полтавській області (Макєєв С.Л.), Полтавському обласному управлінню водних ресурсів (Фомичов В.О.), Полтавському регіональному управлінню водних ресурсів Дніпровського басейнового управління водних ресурсів (Євсєєв В.Д.), ГУ Держгеокадастру у Полтавській області (Чувпило В.В.), БУ „Укрбургаз” ПАТ „Укргазвидобування”, ГПУ „Полтавагазвидобування” вивчити ситуацію, що склалася на території Сенчанської сільської ради Лохвицького району внаслідок діяльності нафтогазовидобувних підприємств та надати пропозиції щодо покращення показників якості життя на території Сенчанської сільської ради Лохвицького району. Проінформувати про результати роботи (з пропозиціями і рекомендаціями) Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації (Іщенко І.С.) до 20 грудня 2016 року для узагальнення та інформування облдержадміністрації до 25 грудня 2016 року .
2) від 18.07.2016 № 312 "Про створення робочої комісії про вивчення ситуації, що склалась на території Сенчанської сільської ради Лохвицького району внаслідок діяльності нафтогазовидобувних підприємств" (до складу комісії увійшов Голік Юрій Степанович, голова комісії з питань екології та раціонального природокористування Громадської ради при Полтавській обласній раді VII-го скликання).
Говорячи про соціальну угоду, укладену між ПуАТ "Укргазвидобування" та Полтавською обласною державною адміністрацією на 2016-й рік на суму 19 млн. грн., з яких 5 млн. грн. передбачається на Лохвицький район, у т.ч. 3-4 млн. грн. громаді Сенчі, громадський активіст Павло Квіта поставив запитання Кобезі Олександру Івановичу, керівнику "Полтавагазвидобування", також як і Соколовському, директору БУ "Укрбургаз" ПАТ "Укргазвидобування" та його раднику Богданову Андрію Петровичу, звідкіля взялась ця цифра на Полтавську область.  Адже з 205-ти експлуатаційних свердловин на території Лохвицького району, 98 експлуатаційних свердловин працюють на території Сенчанської сільської ради.  
Усі учасники громадського обговорення, серед яких було керівництво Лохвицької райдержадміністрації, представники органу місцевого самоврядування Сенчі, члени громади та помічники народних депутатів України, погодились, що єдиним способом зацікавити громади та їх представницькі органи у використанні надр є розщеплення ренти за користування надрами на всіх трьох рівнях адміністративно-територіального устрою (базовому, районному та регіональному), з дотриманням положень, передбачених ч. 4 статті 9-1 та статті 31 Кодексу України "Про надра", та з необхідністю внесення змін до частини другої статті 29, частини першої статті 64, частини першої статті 69 Бюджетного кодексу України.

Любич Андрій, секретар Громадської ради при Полтавській обласній раді VII-го скликання


Немає коментарів:

Дописати коментар