26.09.16

У день Полтави, 23-го вересня 2016-го року, група активістів з Полтавщини взяла участь у акції біля Верховної Ради України щодо проблем, пов'язаних з користуванням надрами на території Полтавської області, зокрема, у Лохвицькому районі.


Донченко Тетяна Григорівна, голова комісії з питань ПЕК та використання надр Громадської ради при Полтавській обласній раді VII-го скликання, підтримувала активістів громади Сенчі щодо зміни логістики поводження з санкціонованими скидами та наднормативними викидами ГРУ "Полтавагазвидобування".  Крім народних депутатів України Кишкара Павла Миколайовича та Кривенка Віктора Миколайовича, з протестувальниками спілкувався Соколовський Володимир Петрович, директор БУ "Укрбургаз" ПАТ "Укргазвидобування", що здійснює бурові роботи на території Яблунівського родовища у Лохвицькому районі.
Розпорядженням Голови Полтавської обласної державної адміністрації від 18.07.2016-го року № 312 створено робочу комісію з вивчення ситуації, що склалася на території Сенчанської сільської ради Лохвицького району внаслідок діяльності нафтогазовидобувних підприємств, до складу якої увійшов і Голік Юрій Степанович, голова комісії з питань екології та раціонального природокористування Громадської ради при Полтавській обласній раді VII-го скликання.
Додатково:
Щодо екологічних проблем Полтавської області: http://www.institutefl.org/Finansuvannya%20pryrodookh%20ta%20resursozb%20zakhodiv%2002052016.pdf.
Розпорядження Голови Полтавської ОДА від 27.07.2016 № 334 "Про екологічні проблеми області":
http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/334-2016.pdf.Детальніше про екологічні проблеми Полтащини:
Сайт Державної екологічної інспекції у Полтавській області: http://dei.gov.ua/menyu-3/kadrova-polityka/zaokhochennia/2517-derzhavna-ekologichna-inspektsiya-u-poltavskij-oblasti.html.

Немає коментарів:

Дописати коментар