18.10.16

День захисника України у фронтовій Авдіївці

Волонтери Полтавщини вітають школярів – учасників
військово – спортивної гри «Джура» та педагогів. Виступає Н. Кирпотіна.

14 жовтня 2016 року, у День захисника України, волонтери Ліги «Громада Полтавщини» у складі делегації від Полтавської області (від Полтавських ОДА та обласної ради, громадських організацій Полтави) привітали наших земляків і всіх бійців ЗСУ в Авдіївці з визначними святами. Подарунки, зібрані членами Громадських рад при Полтавській ОДА та при облраді, порадували бійців, дали їм відчути любов і турботу про них патріотичної громадськості Полтавщини.

Командування підрозділів ЗСУ в Авдіївці та військово – цивільної адміністрації селища спільно з педагогічними колективами шкіл організували і провели чудове святкування із врученням нагород і цінних подарунків бійцям, із прекрасним концертом школярів та воїнів. Члени Полтавської делегації привітали захисників нашої Батьківщини запашним полтавським короваєм і запальними українськими піснями в прекрасному виконанні, передали бійцям прапор України із підписами і побажаннями батьків та родичів тих полтавців, що полягли в АТО. Учасникам військово – спортивної гри «Джура» - учням місцевих шкіл – волонтери подарували чудовий коровай на розписаному полтавськими художницями рушнику, прапори - державний синьо-жовтий і бойовий червоно-чорний – та книги і солодощі.

На вулиці біля школи працювала польова кухня, військовики пригощали мешканців солдатською кашою, організували виставку бойової техніки. 

Але і в цей день ворог не втримався від обстрілу. Хоча його постріли нікого не злякали.

Головний висновок, який ми, члени делегації, зробили після спілкування із нашими бійцями та офіцерами: наші воїни готові хоч зараз звільнити нашу Українську землю від московсько - сепаратистської нечисті. Була б лише політична воля на це керівництва країни. Бійці вже давно чекають команди про наступ.

Ідею командування батальйону і військово–цивільної адміністрації селища оцінюємо як дуже мудру і вчасну: для мешканців, особливо для дітей, було влаштовано справжнє свято, як у мирні часи. І це свято засвідчило всім, що ми – українці – на своїй землі почуваємося господарями, ми нікому її не віддамо, ми захистимо нашу Батьківщину від будь – якої навали. Запорука тому – незламний дух українців та бойовий червоно – чорний прапор українського народу, чорна смуга якого символізує суспільну верству хліборобів – аріїв, що працюють на землі, а червона смуга означає верству воїнів, котра створені трудівниками духовні і матеріальні цінності захищає із зброєю в руках. В єдності, у взаємодії цих суспільних верств – запорука перемоги України в цій війні, запорука успішного розвитку Української самостійної соборної держави.

Саме цю істину підтвердив візит до фронтової Авдіївки делегації представників громадськості, влади і волонтерів Полтавщини у День захисника України, у День українського козацтва та у день народження Української Повстанської Армії – 14 жовтня.

Волонтери Ліги ГО «Громада Полтавщини» 
О. Волчкова, Н. Кирпотіна і Т. Олійник
Керівник полтавської делегації В.С. Голуб

Полтавська делегація вітає учасників свята 14 жовтня 2016 року  в Авдіївці.
Виступає В. С. Голуб

На концерті в Авдіївці 14 жовтня 2016 року у День захисника України.
Виступає заслужена артистка України Тетяна Садохіна.

Волонтери ЛГО «Громада Полтавщини» передають джурам прапори.
14 жовтня 2016 року – День українського козацтва, День УПА.

Немає коментарів:

Дописати коментар