07.07.14

Заява колегії Громадської ради при Полтавській облраді стосовно оголошення голови Полтавської обласної ради Петра Ворони про «реорганізацію» Громадської ради

04 липня 2014 року на сайтах Інтернет-видання "Полтавщина" та ОКІА "Новини Полтавщини" голова Полтавської обласної ради заявив про так звану "реорганізацію" Громадської ради. Також Петро Ворона закликав бажаючих подавати в апарат облради документи на вступ у Громадську раду. З приводу даного оголошення повідомляємо наступне.

Громадська рада при Полтавській обласній раді у своїй діяльності керується Положенням, прийнятим на установчих зборах Громадської ради та погодженим з головою Полтавської облради. Згідно пункту 2.5. Положення строк повноважень Громадської ради встановлюється на період каденції обласної ради. Підстави дострокового припинення повноважень Громадської ради є вичерпними та передбачені згідно п.3.9. Положення у двох випадках. Перший - якщо Громадська рада не зібралась на перше засідання протягом трьох місяців з дати формування нового складу. Другий - якщо заяви про припинення членства у Громадській раді подали понад третину її членів.

Так як жоден з перелічених випадків не мав місце, станом на сьогодні підстав для дострокового припинення повноважень Громадської ради – немає. А якщо такі підстави виникнуть, то рішення про дострокове припинення повноважень може бути ухвалено виключно керівними органами Громадської ради згідно чинного Положення. 

Також зазначаємо, що саме поняття «реорганізація» та порядок її проведення не передбачені Положенням про Громадську раду, а отже - не можуть бути застосованими до Громадської ради. 

Офіційно повідомляємо, що станом на сьогодні Громадська рада при Полтавській обласній раді функціонує у звичайному режимі. На останніх зборах нами було прийнято до своїх рядів більше 40 громадських організацій, які виявили бажання долучитися до роботи. Подати документи на вступ можна у каб. 114 Полтавської ОДА за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, 45.

Водночас, закликаємо голову Полтавської обласної ради Петра Ворону розпочати проведення люстрації кадрів виконавчого апарату облради, адже абсолютна більшість чиновників, які працювали на режим Януковича і Партію регіонів, зберегли свої посади і при новій владі. Хіба їхні принципи змінилися? 

Громадська рада при Полтавській обласній раді висловлює свою готовність максимально допомагати голові Полтавської облради у здійсненні люстраційного процесу з метою очищення виконавчого апарату від корумпованих чиновників режиму Януковича. Переконані, що така конструктивна взаємодія влади і громади дасть позитивні результати в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар