22.11.18

КРУГЛИЙ СТІЛ ЩОДО ПРОБЛЕМ ВИДОБУВНИХ ГАЛУЗЕЙ ЗА ПІДТРИМКИ УРЯДІВ БРИТАНІЇ І НІМЕЧЧИНИ: У ГРОМАД ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ТА ПОЛТАВЩИНИ БАГАТО СПІЛЬНИХ ПРОБЛЕМ



Ініціатива прозорості видобувних галузей це була нова незнайома тема для учасників круглого столу, але всі активно долучились до роботи, разом з експертами Віталій Філенко (ГО "Нова енергія")Олексій Сердюченко (ПАТ "Укргазвидобування"Андрій Любич (ГО "Інститут фінансів та права")Юрій Філенко обговорювали важливість прозорості та підзвітності видобувних компаній, врахування пропозицій громадян при проведенні Оцінки впливу на довкілля, виконання обов’язкових вимог екологічного законодавства при розробці родовищ. Горьовий Едуард, Жуков Володимир, Юлія Миколаївна Орехановая розповідали про невирішені проблеми Криворіжжя.

Добре, що в Кривому Розі є активні громадські організації - Екологічна рада Криворіжжя та депутати міської і обласної рад: Людмила БурманАнтон ПетрухинІрина Туровська, які розуміють, що потрібно думати не тільки про прибутки підприємств, але і про наповнення бюджету міста від видобування корисних копалин та збереження здоров’я людей.
Погодились рекомендувати Міністерству енергетики та вугільної промисловості України запровадити Єдиний реєстр звітів видобувних компаній про платежі на користь держави упродовж наступних півроку – до травня 2019 року. узявши за основу, до прикладу, Єдиний реєстр ОВД на офіційному веб-сайті Міністерства екології та природних ресурсів України.

Запропонували включити до складу Багатосторонньої групи заінтересованих осіб з імплементації ІПВГ представника територіальної громади м. Кривого Рогу як міста обласного значення з розвинутою гірничодобувною промисловістю, Петрухіна Антона Всеволодовича – заступника директора Науково-дослідного гірничорудного інституту Криворізького національного університету.

Ганна Кіященко, Полтавська філія Суспільної служби в Україні.
https://www.youtube.com/watch?v=IScmJAXDqx8.  
Проект Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» в Полтавській та Дніпропетровській областях виконує Полтавська філія Суспільної служби України за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

Немає коментарів:

Дописати коментар