09.11.18

Громадські ради як інституції взаємодії влади та громади: сучасний стан та шляхи вдосконалення їх функціонування


Третього жовтня в місті Києві в Національній академії державного управління пройшов Другий Всеукраїнський форум - "Громадські ради як інституції взаємодії влади та громади: сучасний стан та шляхи вдосконалення їх функціонування". 

Уповноважені представники Громадських рад при Міністерствах, ОДА та РДА, науковці та експерти, представники Кабінету Міністрів, місцевого самоврядування та міжнародних організацій, обговорили співпрацю Громадських рад з органами влади в сучасних умовах співфінансування. Внесли до проекту постанови Кабінету Міністрів України - "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996" свої пропозиції та зауваження. 


Хочеться особливо подякувати Голові Громадської ради при Міністерстві юстиції України Андрію Гінкулу, Голові Оргкомітету з утворення Кординаційного комітету громадських рад України Василю Гончаруку, Анатолій Кухаренко експерт Громадської ради Мінрегіону,  Громадським радам ОДА та РДА України за підтримку моєї пропозиції на конкретних прикладах Сенчанської ОТГ Полтавської області та Дунаєвецької селищної обєднаної громади Тернопільської області в частині нагальної необхідності створення Громадських рад при органах місцевого самоврядування та наявності суттєвих недоліків утворення Громадських рад при органах місцевого самоврядування зокрема в ОТГ. Необхідно внести зміми і доповнення до багатьох положень проекту нової  редакції Постанови КМУ. 

Враховуючи пропозиції учасників Форуму, поважне зібрання громадськості доручило Координаційному комітетові Громадських рад України підготувати нову редакцію Постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада № 996 з врахуванням змін та доповнень. 

Представники громадських рад внесли також цілий ряд організаційних питань щодо проведення чергового засідання. 

Хочу ще зауважити,що про існування Громадської ради при Полтавській облраді  учасники форуму  вперше почули  від мене. Дуже шкода , що в нашій роботі ми досі не мали можливості  такого спілкування.

Представник  Громадської ради  Полтавської обласної ради 
на  ФОРУМІ Татьяна Донченко





Немає коментарів:

Дописати коментар