27.07.16

Прогресивні депутати Полтавської обласної ради на допустили розпилу бюджетних грошей через програму розвитку, що має суто декларативний характер


Вони відхилили нереалістичну Комплексну цільову програму підтримки малого та середнього підприємництва, що має суто декларативний характер , яка із року в рік лише імітує заходи та не вирішує питань розвитку бізнесу щодо зменшення зарегульованості підприємницької діяльності та подолання адміністративних бар’єрів на шляху її реалізації. Фінансова підтримка надається під приховані відсотки у вигляді благодійних внесків, схема фінансування бізнес проектів непрозора і містить корупційні ризики, що викликає занепокоєння у громадськості та небайдужих депутатів Полтавської обласної ради.

Разом з тим, розроблені експертною групою проектні заходи до Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва у Полтавській області на 2016-2017 роки, які чомусь до цього часу залишились без будь-якої відповіді з боку Полтавської облдержадміністрації і не були включені в проект рішення в частині заходів Програми. Також не були враховані наші рекомендації про включення виконавцем заходів Програми Регіональний фонд підтримки підприємництва по Полтавській області, який має 14-річний успішний досвід роботи  в реалізації проектів в сфері розвитку підприємництва в тому числі за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

Чомусь керівництво Полтавської ОДА активно лобіює виконавця програми – створений по донецькому «регіоналівському» сценарію у 2013 році фонд-клон майже з ідентичною назвою – Полтавський регіональний фонд підтримки підприємництва – (ПРФПП).

Проте найбільш обурює інше. Відбулась повторна спроба «просунути» цю Програму за ініціативою депутата та держслужбовця високого рангу. Її було винесено повторно на голосування, але здоровий глузд незначної більшості депутатів облради та їх здатність реагувати на реальні події – перемогли. Не прийнято!!!

Про результати сесії можливо достеменно ознайомитись переглянувши результати поіменного голосування на сайті Полтавської обласної ради. Тому спостерігайте, думайте, аналізуйте і приймайте виважені рішення під час наступних виборів у місцеві органи влади.

Ніна Кузьменко
співкоординатор Громадської ради
при Полтавській обласній раді

Немає коментарів:

Дописати коментар