06.11.15

Чим займається Громадська рада при Полтавській обласній раді


Громадська рада при Полтавській обласній Раді працює з березня місяця 2014 року. Її першим координатором була обрана Ніна Кузьменко. У своїй роботі Громадська рада керується Положенням, затвердженим загальними зборами представників громадських організацій Полтавщини. Періодично відбувається часткова ротація членів Колегії Громадської ради. Нинішній склад ради обрано у серпні 2014 році. З того часу координатором Громадської ради є Володимир Сухаренко, секретарем - Ніна Кузьменко. 


Серед багатьох конкретних справ можна виділити хоча б такі як: участь у процесі формування загонів громадянської оборони, створення робочої групи з питань тарифів на комунальні послуги, перевірка діяльності комунальних підприємств в сфері ЖКГ, проведено громадське розслідування зловживання чиновниками щодо використання коштів по проектах в соціальній сфері, організовано волонтерський рух допомоги учасникам АТО. 

Громадська рада при Полтавській обласній раді неодноразово рекомендувала депутатам прозоро проводити процедуру надання дозволів на видобуток газу в нашій області. Необхідно залучати до обговорення відповідні територіальні громади, на чиїй території готуються видобувати газ. Члени Громадської ради були присутніми на засіданнях постійних депутатських комісій обласної ради з правом дорадчого голосу при обговоренні проектів рішень, які готуються на сесії обласної Ради

Організовано роботу чотирнадцяти постійних комісій Громадської ради, між якими розподілили контроль за депутатськими комісіями.,також проводились виїзні засідання колегії. Вивчаємо всі питання, які виносяться на депутатські комісії, проекти рішень, рішення сесій обласної ради. Саме контроль за діяльністю влади був однією з основних вимог Майдану. Але коли настав час переходити від слів до діла, то виявилося, що критикувати набагато легше, ніж вибудувати реальний механізм впливу на представників влади на містах. Громадська рада налічує у своєму складі 109 представників громадських організацій, однак тільки частина активістів виконувала поточні завдання, спрямовували енергію самоорганізації в життєздатні проекти, а також для публічної реакції на ті чи інші дії влади. 

Представники громадської ради подали конкретні пропозиції до більшості обласних програм, затверджених на сесіях облради. 

9 жовтня 2015 року члени Громадської ради при Полтавській обласній Раді провели розширену колегію із залученням представників ЗМІ та заступника голови Полтавської обласної ради В.П. Микійчука, підсумовуючи свою діяльність за 2014-15 роки. Про це та багато іншого розповідали члени Громадської ради при Потавській обласній раді Тетяна Донченко, Олександр Василенко, Володимир Клевжиць, Наталія Костіна, Генадій Двірник, Ігор Головатий,Андрій Любич, Олександр Калашник, Ігор Кіянчук, Софія Якименко, Станіслав Цись та запрошенні учасники засідання колегії Громадської ради. 

Насамкінець необхідно зазначити, що ми орієнтовані на продовження роботи щодо формування та налагодження діяльності з депутатами. Відповідно прийнято рішення про створення ініціативної групи із складу колегії Громадської ради по проведенню подальшої діяльності.

* * *
Контакти
Ніна Кузьменко, секретар Громадської ради при Полтавській обласній раді
каб. 114, вул. Жовтнева, 45, м. Полтава 36014
gromrada.oblrada@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар